Herfst magie, laat je betoveren door de parels van de natuur.

herfst
herfst

Buiten dat alle seizoenen iets magische hebben zijn de herfst en de lente zijn mijn favorite. Dit is dan ook het mooiste moment om door het bos te lopen. De glinstering van de zon die door de bomen schijnt. Een vogel die je op de achtegond hoord zingen in mooie klanken. De kleurtonen van de bladeren, in de boom of al neergedwarreld op de grond. Het geluid van de bladeren wanneer je er doorheen loopt. Of wanneer ik me weer even als een jong meisje wil voelen en dan door de bladeren heen schopt of ze als confetti door de lucht laat gooien. Vooral die kleine momentjes zijn als magi voor mij. Ik voel me dan weer heel even intens gelukkig.

herfst
herfst

Dankbaar dat het weer herfst mag zijn.

En dan heb ik het nog niet eens gehad over de vormen wat je ziet in bomen, bladeren, paddenstoelen, mos, takken, eikeltjes en zo kan ik nog wel even door gaan. Het zijn voor mij allemaal positieve prikkels met allemaal hun eigen inspiratie. En soms neem ik het voor lief en dan betrap ik mij er op om juist dankbaar te zijn voor al het moois wat ik mag waarnemen op die dag.

herfst
herfst

Wanneer heb jij voor het laatst echt gekeken naar al het moois om je heen? We leven in een wereld met een snelle ontwikkeling, waar het woord rust bijna niet in voorkomt. Voor mij is dan een wandeling door een mooi natuurlandschap een oplaatpunt een moment van rust. Op dit soort momenten kan ik nieuwe inzichten ontvangen, hoe ik met uitdagingen om kan gaan. Ofdat ik nog het goede pad bewandel met de behoeftes waar ik naar verlang. Eerlijk is eerlijk ik zou veel vaker z’n wandeling willen maken. Want die herfstlucht ruikt zo lekker, gecombineerd met de zojuist genoemde punten geeft het mij alleen maar liefde.

Hoe laad jij je zelf op?

herfst
herfst

Wanneer je weer heerlijk uitgewaaid bent en thuis komt met rossige wangetjes is het heerlijk om een kop lekkere thee te nemen en rustig op de bank voor je uit te staren. Misschien wel met veel inspiratie. Ik pak dan zelf altijd mijn notieboek waar ik het in noteer. Anders raak ik al snel die mooie ideeën kwijt. En dan is het echt tijd voor ontspanning.

herfst
herfst
herfst
herfst

Thee recept

Een mooie afsluiter van z’n prachtige wandeling is een heerlijk kopje geluks thee. Dit recept heb ik uit het boek: Kruidenthee. Hier staan allemaal heerlijke recepten in voor elk moment. En die ik met je deel is de geluksthee. De ingrediënten samenstelling is gemaakt voor twee koppen.

Ingrediënten

  • 2 tl gedroogde citroenmelisse
  • 2 tl gedroogde lindebloesem
  • 0,5 tl gedroogde zoethoutwortel, fijngehakt
  • Snufje gedroogde of verse lavendelbloemen
  • Snufje gedroogde rozenblaadjes of 3 á 4 verse blaadjes

p.s. Gebruik niet te veel lavendelbloemen, dit kan de thee naar zeep laten smaken.

Doe de ingrediënten in een zeefje en leg hem in een theepot en giet hier 4 dl gefilterd kokend water overheen. Laat dit 3 tot 5 minuten intrekken en klaar is je thee om geserveerd te worden.

Wat is jouw favoriete thee?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.