Greenville, bloeiend de zomer in. Maar welke tuintrend kies jij dit jaar?

Greenville
Greenville

De ijsheiligen zijn we voorbij en dat betekent dat we weer helemaal los kunnen gaan in de tuin. Wat een feest! Alle bloeiende planten mogen weer naar buiten. Maar waar in welke potten kan je al die mooie bloeiers in zetten? Nu weet ik dat Elho weer een hele mooie nieuwe lijn in hun collectie heeft. Genaamd Greenville.

Greenville rond

De Greenville is een strak, modern, elegant, functioneel design en zal elke tuin sfeer geven met zijn vormgeving. De pot heeft een geïntegreerd waterreservoir die er voor zorgt dat de plant genoeg water tot zich zal nemen. De Greenville is in diverse natuurlijke kleuren beschikbaar, zoals wit, bald groen, living black en brique. Naast dat Elho de natuur dicht bij de mens wil halen, willen ze er ook voor zorgen dat de natuur behouden blijft. Zo is de Greenville ook gemaakt van gerecycled plastic.

Dit jaar ga ik voor mooie bloeiers: de hortensia. Deze combineerd ook erg mooi met de nieuwe Elho collectie.

Greenville
Greenville

Tuintrends 2019

Dit jaar zijn er drie trends die je voor binnen en voor buiten kan gebruiken. De ene heeft zachte tinten en de andere juist het tegenovergestelde. Veel mag en kan er dit jaar.

  • Stijltrend 1: Harvesting elements. (outdoor)

Er is een overload aan producten en we zijn bezorgd om het milieu, dit leidt naar een sobere levenstijl van eenvoud, waarbij duurzaamheid hoog op de lijst staat en groen onmisbaar is. In deze stijltrend vind je in de tuin visuele contrasten. Aan de ene kant een heldere opgeruimde tuin die overzichtelijk is ingericht. Hier vind je een eenvoudige geometrische vormgeving. Maar aan de andere kant word er gewerkt met hergebruik van materialen, waardoor producten er dan rommelig en onregelmatig uitzien.

Bron: Bloemenbureau Holland

In deze trend is de kleur zwart belangrijk. Duurzame (nieuwe) producten die een verhaal hebben. Zo wordt de tuin een interessante vindplaats van allerlei nieuwe materiaalsamenstellingen. In deze tuintrend zoek je naar harmonie van soberheid en overzicht gecombineerd met duurzame creatieveoplossingen. Nu word er veel met zwart gewerkt, met krachtig groen geeft je een contrast aan deze tint. Deze sfeer is belangrijk voor deze trend. De kleuren die gebruikt worden in deze trend zijn hier ook weer eenvoudig en overzichterlijk. Zo word er bij bloeiende beplanting gewerkt met wit, blauwtinten en roodbruin. Je kunt ze in kleurgroepen zetten maar ook gemengd.

  • Stijltrend 2: New frontiers

We houden steeds meer van gemak in ons leven en daar worden we nu overspoelt met technologie. Dat zal de wereld doen veranderen naar ons gedrag en onze behoeftes. Zo zal er een gezonde en comfortabele leefomgeving gecreëerd worden. Centraal staat de balans tussen lichaam en geest.

Bron: Bloemenbureau Holland

Centraal staat in de tuin de futuristische uitstraling, zo wisselen hightech en natuur elkaar af. Technische oplossingen zullen zich ook naar de tuin verplaatsen. Om het gevoel van smart technologie hierin te verwerken wordt er gebruiktgemaakt van transparante en semi-transparante materialen. Zo kan er een soort vervreemd diepte-effect ontstaan. In deze stijltrend vind je spiegelende materialen en producten met olie- of iriserend effecten. Dit geeft een onwerkelijk gevoel. Het kleurenpallet die je gebruikt bij bloeiende beplanting zijn wit, paars en lila. Als accenten worden struiken en bladplanten toegevoegd met een opmerkelijke en ongewone uitstraling in de tuin.

  • Stijltrend 3: Soft landing

De maatschappij wordt steeds harder en grimmiger hierdoor hebben we steeds meer behoefte aan verzachting. We willen dat de wereld weer mooier en vriendelijker wordt. Maar hoe kunnen we een vriendelijke, zachte en comfortabele rustige woonomgeving creëren? Dit is een vraag om met groen te beantwoorden.

Bron: Bloemenbureau Holland

Dit wordt vertaald naar de tuin met een comfortabele uitstraling waar gebruikt wordt gemaakt van de juiste planten en struiken met een zachte uitstraling. Je kunt denken aan mos, volle bloeiende struiken, pluizige grassen en planten met zachtharigblad. De tuin moet je het gevoel geven dat je door een enorm zacht kussen wordt opgevangen. De tuinmeubels hebben in deze stijltrend een zachte en volumineuze uitstraling. Zo zie je grote zachte kussens. opblaasproducten (wel met een vriendelijke eenvoudige uitstraling) tuinkleden, schapen en geitenvachten en semi-transparante zonwering. Er wordt gewerkt met zachte vriendelijke pasteltinten, zonder dat het een te zoete uitstraling krijgt.

Ik vind alles stijltrends wel heel erg leuk dit jaar! Maar voor buiten in het lounge gedeelte heb ik heel subtiel de Soft landing trend toegepast.

Wat is jouw favorite stijltrend?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.