Tulpenroute, waar al je zintuigen blij verrast worden.

tulpenroute

Het heeft even geduurd maar hier is de eerste blog in de rubriek: Ondek mij. In deze rubriek delen Ronald en ik leukste, mooiste, bijzonderste en om op te eten plekken met jullie. Hier in Nederland, maar ook daar buiten. Deze eerste Ontdek mij is voor mensen die veel van bloemen houden. Want de hele dag word je omringd door mooie tulpen. Het is namelijk een mooie tulpenroute, die je lopend, fietsend of met de auto kunt bewonderen.

tulpenroute
tulpenroute

Tulpenroute, kleuren confetti voor een dag.

De tulpenroute kun je bewonderen van 19 april t/m 5 mei. Het is een route die je elk jaar weer opnieuw kunt bewonderen (ik denk alleen wel met andere data’s). Zo hebben wij hem dit jaar hem voor het eerst gereden samen met vrienden. De tulpenroute die we gevolgd hadden was door de Noordoostpolder. De Noordoostpolder heeft ruim 2000 hectare bollenvelden en is één van de grootste bloembollengebieden van Nederland. Het is een rit van wel 99 kilometer en je wordt betoverd door een mooi pallet met talloze vrolijke gekleurde tulpenrijen met her en der Hyacinten banen.

tulpenroute
tulpenroute

Buiten dat je verpletterd word door het grote indruwekkende kleurenpallet wat overal uit de weilanden spat, komen er van de talloze tulpen een heerlijke zacht zoete geur vrij wat echt heel erg lekker ruikt. Het is een route die een mooie start geeft aan het voorjaarseizoen. En buiten al die mooie tulpen, is het ook nog eens heel erg mooi om door de Noordoostpolder heen te rijden. Want wat is het er mooi! Ik dacht zelf dat we de tocht wel in een ruime middag konden halen, maar ik raad je aan om er echt een dag voor uit te trekken. De mooie velden van de tulpenroute worden uitgelicht met cameramomenten. Die je een aantal keer zal tegen komen in deze reis. Maar je komt er ook gezellige plekken tegen waar foodtrucks staan waar je even een eetmoment kunt inlassen. Wat ook leuk is om bij de tulpen of in de route te gaan picknicken. Zo hadden we een mooi picknickveld gevonden een groot wit met geel grasveld vol met madeliefjes en paardenbloemen. Ook heel erg mooi om te zien!

tulpenroute
tulpenroute

Wanneer je de tulpenroute wilt gaan bewonderen adviseer ik om de tocht wel met mooi weer rijden. De zon geeft zoveel kracht aan al die mooi gekleurde tulpenrijen. En anders loop je te sjokken door de blubber, daar wordt je waarschijnlijk niet heel vrolijk van! Wij hebben hem op de 1ste Paasdag gereden, maar als ik hem over mag doen zal ik het op een doordeweekse dag bekijken. Anders is het wel heel erg druk waardoor je (als je met de auto gaat) de auto niet heel makkelijk kunt parkeren. Ook is er een punt waar je wel zo’n 500 soorten tulpen bij elkaar kunt zien staan. Deze plek word ook wel het tulpen belevingsveld genoemd. Wil je graag wat tulpen mee naar huis, dan zijn er her en der langs de weg tulpenbossen genoeg te koop, ook is het leuk om naar de tulpenpluktuin te gaan. De entree is €2,00 en dan kun je vrij gaan plukken.

tulpenroute
tulpenroute

Het is misschien niet een route welke je perse elk jaar wilt bezoeken, maar het is zeker de moeite waard om al die mooie tulpen te bewonderen. De route wordt aangegeven met wit roze borden aan de weg en anders kan je hem via deze link vinden.

tulpenroute
tulpenroute

Welke veld kleur vind jij het mooiste?

jaloezieën
Liefs Sanne

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.