De zonnebloemrally

Ik kreeg een uitnodiging van ‘Mooi wat bloemen doen’, waar ze mij de vraag stelde of dat het mij leuk zou lijken om mee te ga met een zonnebloemrally. Omdat de maand juli in het teken staat van de zomer koningin: De Zonnebloem! Wanneer je deze in je ruimte zet word je overspoeld door vrolijkheid, zomer en  de liefde, waar deze bloem ook echt voor staat! Een leuk weetje over de zonnebloem is dat de bloemknop meedraait met de zon en wanneer de zon weer verdwijnt achter de horizon, dat ze dan weer terug draaien naar het oosten. Omdat hier de volgende dag weer de zon zal op komen.

Maar terug naar de Uitnodiging, hier hoefde ik natuurlijk niet lang over na te denken!

Wanneer je vanuit Drenthe moet komen lukt het niet altijd om op tijd op je afspraak aan te komen, dus had ik een nachtje bij mijn moeder geslapen en de volgende dag had ze mij lief afgezet bij het startpunt: Het Rijk van de Keizer, in Amsterdam. Hier werden we verwelkomt met een hapje en een drankje en zag je de acht race monsters al staan, of te wel de Deux-chevauxs. Super leuke auto’s waar we deze dag mee gingen toeren naar de drie locaties. We werden verdeelt in groepjes van twee en ik zat gezellig samen met Suus van het blog L’eeffstijl in een knal rode Deux-chevauxs. Die overigens erg goed bij haar rode nagels paste!

 

 

Voordat we konden gaan rijden moesten we de auto gaan versieren met zonnebloem stukken en boekketen, wat een te schattig plaatje werd dit. Daarna werd er uitgelegd hoe je de auto moest gaan besturen en daarna mochten we starten aan de race. Per locatie hadden we een routebeschrijving, dus snel pakte we de eerste route die ons zou brengen naar een bloemiste waar je het zo groot mogelijkste boeket moest meenemen. We waren nog maar net 50 meter onder weg of het motorkapbloemstuk vloog al van de auto af. Snel het stuk gehaald en door naar de locatie gereden. Het volgen van de route ging eigenlijk ontzettend goed, tot het laatste stuk waar we belande op een parkeerplaats! Gelukkig was een mevrouw zo lief om ons aan te wijzen waar we langs moesten gaan rijden (wat Suus de hele reis super goed heeft gedaan). Aangekomen bij de bloemiste zagen we dat er al drie Deux-chevauxs stonden. Snel rende we naar binnen en pakte Suus het grootste boeket en door naar het volgende punt. Dit keer had ik wel een mooie grote vaas vol met zonnebloemen op mijn schoot. Dit gecombineerd met een race was hilarisch!

 

 

Gelukkig zat de vaas tot de helft vol en was ik droog aangekomen bij het volgende punt de theedrinkerij Noordwijk. We zaten nog helemaal in de race dus we rende naar binnen, maar we kregen al snel te horen dat we gewoon rustig aan konden gaan doen met een kopje thee met eetbare bloemen en bladeren. Totdat iedereen er weer was. Op dit moment was het geen race meer en konden we genieten van deze mooie locatie. De drinkerij zit in een veertig jaar oude kas, wat super lief is aangekleed met kitscherige beelden en aan oma denkende tafel kleden. Wat ze allemaal erg mooi op elkaar hebben afgestemd tot een mooi geheel. Echt een aanrader om er eens naar toe te gaan! Buiten dat het een drinkerij is, is het ook een kwekerij waar ze allemaal eetbare bloemen hebben die ze dan weer gebruiken voor de drinkerij.

 

 

 

Na dat iedereen een beetje was bij gekomen gingen we verder naar de derde en de laatste locatie waar er een lunch tussen de zonnebloemen op ons stond te wachten. Het snelle rijden hoefde niet meer, dus konden we genieten van de mooie omgeving tijdens het rijden. Onder weg kwamen we al een paar zonnebloemvelden tegen een teken dat we de goede kant op gingen! Bij kweker Steenwijk moesten we stoppen en onze grote vaas met zonnebloemen meenemen. Achter een grote schuur (waar we aan kwamen) werden we verrast door de zonnebloemen waar wel twaalf diverse soorten in stonden. En ook nog eens hele mooie soorten die nog niet bekend zijn bij de consument, Wat een leuke primeur! Er stonden zonnebloemen in met een wit/geel hart, of de sierbladeren die rood bruin begon en over liep in geel. Oftewel een feest om naar te kijken!

 

 

En nog gaver is dat we tussen deze mooie bloemen een lunch kregen! De plek was zo betoverend en de tafel was zo mooi aangekleed. Het leek wel een sprookje waar we in terecht waren gekomen. Gelukkig waren we er als één van de eerste, waardoor ik een paar mooie foto’s er van kon maken. Beetje bij beetje druppelden de andere bloggers binnen en konden we genieten van de heerlijke lunch en het uitzicht op de prachtige zonnebloemen en fijn gezelschap! Mijn geluk kon niet meer op deze dag. Wat hebben jullie dit mooi gedaan Mooi wat bloemen doen. Na de lunch mocht je nog wat bloemen snijden om mee naar huis te nemen. Ik heb de gok niet genomen om ze mee naar huis te nemen, aangezien ik nog met het openbaar vervoer naar Emmen moest reizen. Maar dat kon de pret niet drukken, want het was echt een mooie gezellige dag met wat een geluk, en prachtig mooi weer!

 

 

Van welke snijbloemen word jij blij in de zomer?

 

Liefs Sanne

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.