Balkon- terrasplant van 2017.

Een aantal weken geleden werd ik gevraagd om te jureren samen met andere collega bloggers en magazines om de balkon en de terrasplant van 2018 te beoordelen/ kiezen. Hier kon ik natuurlijk geen nee op zeggen, als planten en bloemen liefhebster!

Dus zo gezegd zo gedaan! Afgelopen donderdag was het dan zover. Op naar restaurant de Kas in Amsterdam. Het was nog even de vraag of dat ik wel op tijd aanwezig kon zijn, qua openbaar vervoer, maar gelukkig ging alles goed. En dan word je verrast door de mooie omgeving waar dit restaurant staat, in alle drukte van Amsterdam ben je opeens in een groenrijke omgeving, met een mooie tuin en kassen waar ze hun eigen eten in kweken. Super mooi om te zien!

In het restaurant werden we naar de tuinzaal begeleid, waar de tien planten al op ons zaten te wachten samen met bloemen bureau Holland en mooi wat planten doen. We kregen tien beoordelingsformulieren, hier stond op waar we op moesten letten. Zoals de verzorging, het uiterlijk, prijs/plant verhouding maar ook de trendgevoeligheid! Per plant werd dit allemaal netjes verteld en in de tussen tijd werden we verwend met een heerlijk drie gangen menu.

 

 

De planten waar we uit mochten kiezen, waren van de balkonplant de Gaultheria, Lavandula, Portulaca, Buxus en de Calibrachoa. En van de terrasplant waren dat de Bougainvillea, Heide Erica, Hydrangea, Agapanthus en de Mandevilla. Oftewel een moeilijke keuze, vooral bij de terrasplanten vond ik de keuze erg lastig omdat hier zo veel moois tussen stond. Gelukkig werd er naar het gemiddelde gekeken van ons allemaal. Waar nu twee eerlijke winnaars uit zijn gekomen. Nu begrijp ik dat je dit al graag wilt weten, maar dit mag pas in 2018 bekend gemaakt worden. Later meer over de winnaars hier op mijn blog.

Iets wat ik je wel mag vertellen, dat is de balkon- en de terrasplant van dit jaar.

 

Hangbegonia  

Dit is de balkonplant van 2017. Het lijkt wel een waterval van bloemen, het is echt een mooie plant die de show steelt in je tuin. Deze plant groeit uit knollen en mag pas na de vorst naar buiten. Het is een plant die veel kleuren kent, van roze naar oranje, naar geel en wit. Eigenlijk voor ieder wat wils!

Hij staat het liefste niet in de volle zon en houd van licht vochtige aarde. Wanneer je de uitgebloeide bloemen er tussen uit haalt zal deze weer meer bloemen willen maken.

 

 

Lantana

Je raad het vast al wel, dit is dan de terrasplant van 2017. Hij doet mij altijd denken aan vakantie door zijn mooie vrolijke kleuren. Deze plant komt oorspronkelijk uit India en de vlinders zijn er dol op.

De plant is in diverse kleuren te verkrijgen, zoals geel, oranje, roze maar ook wit en staat dan ook de hele zomer goed in bloei! Het leuke aan deze bloem is dat ze van binnen naar buiten verkleuren.

De plant is alleen niet winterhard en moet dan ook naar binnen gehaald worden bij een temperatuur van ongeveer zeven graden. En na de vorst mag deze gewoon weer naar buiten waar hij dan het liefste staat in de zon of half schaduw.

 

 

Ik heb ze nu al een aantal weken in de tuin en ze staan beide volop in bloei. En begrijp erg goed dat dit uiteindelijk de twee winnaars zijn geworden van dit jaar. Zeker een aanrader voor je tuin dit jaar!

 

Welke plant zou jij graag in je tuin willen hebben staan?

 

Liefs Sanne

 

Deze blog is geschreven in samenwerking met Alpha Communications. De blogposts die ik schrijf in samenwerking bevatten een eerlijke review en werk ik alleen samen met bedrijven en merken die echt bij mijzelf en mijn blog passen.

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.