De nieuwe oogst van Ikea!

Gisteren was de lancering van de nieuwe Ikea catalogus 2017.

De wekker ging erg vroeg om richting het station te gaan op naar Amsterdam-Zuid, waar er een pendelbus voor ons klaar stond. Op naar de richting van de locatie van het event. Onderweg kon de buschauffeur alleen maar praten over dat Ikea zijn favoriete bedrijf was (toen hij te horen kreeg dat we daar naar toe gingen). Dus we werden al pratend warm gemaakt.

Uiteindelijk kwamen we aan in Nieuwveen in een gebied met allemaal velden, met voornamelijk mais. En tussen al het mais zagen we een paar opgezette tenten en ja daar was het dan! Jammer genoeg regende het die dag, dus half beregent kwamen we aan bij de ingang. Daar werd om je uitnodiging gevraagd, deze werd op een groot bord opgehangen. Op de achterkant van je uitnodiging stond een gedeelte van een afbeelding en als iedereen er was werd de afbeelding compleet gemaakt. Maar dat was dus nog een verrassing voor het einde van de middag.

Na het toegangsbewijs mochten we dan eindelijk het maisveld in. Bij binnenkomst werd er een vraag gesteld wat we er van verwachten. Ik dacht leuk met een beregend uiterlijk. Je zult je vast afvragen waar maak je je druk om. Nou het werd op film op genomen. In het maisveld zat in het middelpunt de hoofdtent en daarom heen was het symbool ( de punten waar Ikea/ producten voor staan) uitgebeeld. Dit zag je niet als je er doorheen liep, maar wel van boven af.

Maar voordat we al het moois konden bewonderen werden we als eerst verwacht in de hoofdtent. Hier stonden allemaal gedekte tafels, met allemaal producten van de volgende catalogus en in het midden van de tent waren tv schermen. Hier werd de collectie in grote vlakken op uitgebeeld.

DSC_0743DSC_0744

We werden verzocht om een plekje op te zoeken en werd er verschillende lezingen gegeven van de nieuwe samenwerkingen/ ontwerpen die Ikea is aan gegaan met de designers.

Hier kwam uit dat Ikea staat voor, het creëren van een huis een thuis maken. Maar ook richt Ikea zich meer op de bewegingen die nu gaande zijn, zoals dat je je huis vaker gaat gebruiken om er te werken en dat de keuken veel meer centraler komt te staan. Ook het eten word steeds belangrijker. Ze zijn nu bezig om het eten gezonder, maar ook duurzamer te maken. Er komt bijvoorbeeld een zalm hamburger op de markt, met zalm die voldoet aan de globale ASC-standaard voor verantwoord gekweekte vis, het brood is gemaakt van desem brood en met duurzame groenten.

ikea11

Ook komt Ikea met een nieuwe fiets op de markt, deze is roest en onderhoud vrij. Als ik het goed typ heet hij de Slada. Ik vind het een stoere fiets met een basic witte uitstraling.

Ikea komt ook met nieuwe keukenbladen, zoals bijvoorbeeld een visgraat blad maar ook een marmer blad dit zal je al in augustus dit jaar gaan tegen komen. Ik vind het erg leuk dat je zo helemaal je eigen keuken kunt samenstellen in je eigen originele smaak.

En als laatste kregen we een lezing van Piet Hein Eek, erg mooi om te horen hoe hij over zijn passie praat. Ik heb hier een filmpje van gemaakt. Jammer genoeg was het bestand te groot, dus moest ik hem iets in korten. Zie hier onder (het is een beetje scheef kijken, maar het gaat er voornamelijk om wat Piet Hein Eek vertelt).

 

Na de lezingen mochten we dan eindelijk een gedeelte van de collectie gaan bewonderen. Jammer genoeg hadden we maar een uur, omdat de pendelbus ons om 3 uur ons weer terug naar het station bracht. Dus dat was super snel alles bekijken/ proeven en foto’s maken. Maar er komen erg mooie producten in de winkel aankomend jaar!

Hier een rondleiding door het maisdoolhof.

ikea15DSC_0758

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0760ikea5ikea6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ikea10ikea3ikea2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ikea4ikea7ikea16

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het bekijken van de collectie staan er een paar artikelen op mijn wensenlijst. Dit zijn mijn favoriete producten:

  • Grönadal. Deze schommelstoel is ontworpen door Lisa Hilland en is gemaakt van massief essen en staal. Ik hou van producten die er basic uitzien en dan weer een twist te geven door een ander structuur aan te brengen. Waar het weer wat spannender en speelser word. Deze zou echt erg leuk zijn in de woonkamer of in de slaapkamer.

gronadal-schommelstoel-grijs__0405391_PE602641_S4Courtesy of IKEA

  • En de rest van mijn favorieten komen van de Ikea PS collectie 2017, die is gemaakt door de Australische ontwerpers Joel & Kate Booy van de Eindhovense designstudio Truly Truly. En dan ben ik echt fan van de kruk, trolley en het blauwe vloerkleed. Heel stiekem kan ik niet wachten totdat de collectie in de winkel staan.

gallery-1466104463-ikea-ps-collection-stoolikea-ps-17-collection-design-value-freedom-at-home-furniture-brand-young-urban-generation-launch_dezeen_1568_1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ikea-ps-17-collection-design-value-freedom-at-home-furniture-brand-young-urban-generation-launch_dezeen_1568_3Courtesy of IKEA

En als laatste zag je alle uitnodigingen bij elkaar verzameld en werd het één grote afbeelding. Zie hier het eindresultaat, de cover van de Ikea catalogus 2017. En werden we verrast met een mooie goodiebag, die we zelf mochten samen stellen. Hoe leuk. Daarna snel de pendelbus weer in, op richting huis.

ikea1

Hopelijk heb ik de sfeer van gisteren een klein beetje aan je over kunnen brengen, zodat je er toch een beetje bij was geweest.

Wat is jouw favoriet? Een mooie avond.

Liefs Sanne♡

 

Author: draadenspijker

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.